Trouwringen van Familiegoud

Voor jullie trouwringen kan ik ‘oude’ sieraden omsmelten en verwerken tot de ringen van jullie dromen. Naast het goud kunnen ook edelstenen vaak herbruikt worden.
Zo kunnen vrienden en familie mede bijdragen aan jullie geluk en worden de ringen
ontzettend dierbaar.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel gram hebben we ongeveer nodig voor twee ringen?
  Dit ligt natuurlijk aan het ontwerp en de techniek die ik ga gebruiken maar meestal komen we met 10 tot 20 gram een heel eind. We kunnen altijd het goud aanvullen met nieuw materiaal.
 • Mogen er ook kapotte sieraden bij zitten?
  Sieraden die stuk of incompleet zijn kunnen gewoon omgesmolten worden, tenzij er veel verontreiniging zoals soldeer in zit. Dit ga ik altijd samen met jullie bekijken.
 • We hebben verschillende gehaltes, kunnen die samen gesmolten worden?
  Vaak zijn sieraden in Nederland van 14 krt goud, het komt ook voor dat er 8 of 18 krt tussen zit. Samen met jullie bekijk ik dan de opties om een zo optimaal mogelijk resultaat te krijgen.
 • Ik zou graag de diamant uit de ring van oma hergebruiken, kan dat ook?
  Jazeker, dit geeft vaak een extra betekenis aan de nieuwe trouwring. Het kan ook met de meeste andere edelstenen.
 • Kunnen we het geelgoud ook combineren met een nieuwe witgouden ring?
  Het kan zijn dat je maar een beetje eigen goud hebt wat je wilt verwerken, of dat je liever witgoud of zirkonium draagt. Samen bekijken we de mogelijkheden en maken we een nieuw ontwerp welke aansluit bij jullie wensen.
 • Wat zijn de kosten ongeveer?
  De prijs is natuurlijk afhankelijk van het ontwerp en de tijd die het kost om het goud geschikt voor bewerking te maken. Het grote voordeel is dat je het goud al hebt en dat is in deze tijd met hoge goudprijzen erg waardevol. De prijzen beginnen bij 699,- per set.

Meer vragen? stel ze gerust! Of maak vrijblijvend een afspraak.